Stel cookie voorkeur in

Ga voor gezond

 

Gezond eten

is heel belangrijk en daar willen we kinderen bewust van maken. Helaas zien we bij kinderen in de basisschoolleeftijd steeds meer problemen van overgewicht ontstaan. Dat probleem groeit snel onder de jeugd.  

Trakteren  is leuk.

Dat vindt elk kind dat jarig is.
Trakteren is een spannend  moment, waarbij een kind goed voor de dag wil komen in de klas. De ideale traktatie moet aan nogal wat eisen voldoen. Het moet er lekker uitzien, lekker en betaalbaar zijn, makkelijk mee te nemen, goed te bewaren en niet te groot.  Het moet vooral gezond zijn en niet te veel calorieën en kleurstoffen bevatten.
 
Wij vinden ook dat wij u niet kunnen verbieden om uw kind snoep te laten trakteren op zijn/haar verjaardag. Wij weten echter dat een aantal ouders het niet prettig vindt dat hun kind snoept. Wellicht kunt u daarmee rekening houden en het snoep trakteren beperken of een alternatief bedenken.
 
Het hoeft natuurlijk ook niet altijd iets eetbaars te zijn. Stuiterballen, een potlood of een ander klein cadeautje kunnen ook heel welkom zijn. Kiest u wel voor iets eetbaars, dan is het belangrijk om te weten dat de traktatie een extraatje is. Het hoeft dus niet groot te zijn!

Schoolfruit

Op 7 november start het EU-Schoolfruit- en groenteprogramma 2016-2017. Daarbij ontvangen 2.600 basisscholen 20 weken lang voor elke leerling 3 stuks gratis fruit of groente. Ook onze school doet hier aan mee. In totaal ontvangen ruim 476.000 leerlingen schoolfruit.  Nederland doet dit jaar voor het achtste jaar mee aan de Europese schoolfruitregeling. Meer informatie kunt u vinden op  http://www.euschoolfruit.nl/nl/schoolfruit.htm

Gezond = Lekker

 

 

 

 

Als het feest is!

kunt u kijken

gezonde_traktaties.pdf

http://www.gezondtrakteren.nl/