Stel cookie voorkeur in

Verkeersouder gezocht

Momenteel hebben wij een vacature voor een verkeersouder

Om de verkeerssituatie rondom de school nog meer aandacht te geven, willen wij graag deelnemen aan het  ‘Verkeersouder project’ van Veilig Verkeer Nederland. Daar hebben wij uw hulp voor nodig!

Het Verkeersouder project is gericht op scholen uit het basisonderwijs. Het doel is om ouders een zichtbare rol te geven bij de aanpak van de verkeersveiligheid rond de school. Zo werken Verkeersouders aan het vergroten van de betrokkenheid van ouders bij het verkeersonderwijs en zetten zij zich in voor het terugdringen van verkeersonveilige situaties rondom de school.

Als verkeersouder kunt u zelf beslissen wat u op het gebied van verkeersveiligheid wilt ondernemen. De ene Verkeersouder vindt het leuk om acties op school te organiseren en uit te voeren, waar een andere Verkeersouder weer het gesprek met de gemeente aangaat over bijvoorbeeld een gevaarlijke kruispunt bij de school. Een Verkeersouder bepaalt zelf hoe en in hoeveel tijd hij/zij de rol als Verkeersouder invult.

De leerkrachten blijven de verkeerslessen voor hun rekening nemen. Veilig Verkeer Nederland ondersteunt de Verkeersouders met onder meer informatie en materialen. http://vvn.nl/vrijwilligers/verkeersouders

Geïnteresseerd? Meldt u zich dan even bij Loes Hilderink of mail naar info.klinket@debasisfluvius.nl

 

Verbetering verkeersveiligheid Kempenaersingel

Hier kunt u een pdf downloaden met de maatregelen die zijn genomen om de verkeersveiligheid rond school te verbeteren.